Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 22 » Безопасността на движението – споделена отговорност
10:08
Безопасността на движението – споделена отговорност

 На 17.11.2016 г.  във  II СУ „Професор Никола Маринов” Търговище беше отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. Бяха проведени беседи с учениците за безопасността на движението по пътищата. Децата с желание рисуваха по темата, а с техните рисунки бе организирана изложба. С тези дейности се цели да си спомним за загиналите хора и да изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби. „Безопасността на движението е споделена отговорност - нека бъдем по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. Трябва да учим и децата на това.“ – сподели Пламен Иванов – заместник-директор и председател на училищната комисия за БДП.

С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. През 2016 година календарният ден за възпоменание е 20 ноември.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Безопасност на движението по пътищата | Views: 1890 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar