Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 25 » Чаено парти „Билките – здраве и бодрост“
09:54
Чаено парти „Билките – здраве и бодрост“

Чаено парти „Билките – здраве и бодрост“

/бинарен урок по български език и информационни технологии в VІІІ в клас/

Прилагане уменията на учениците да използват различните стилове на книжовния български език в ситуация, различна от традиционната – това бе главната цел на часа за практическа работа в VІІІ в клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. На 24.03.2015 г. те организираха чаено парти на тема „Билките – здраве и бодрост“, като демонстрираха познанията си и по информационни технологии. Презентацията на Симеон и Станислав за значението на билките; на Вилислава за билките в козметиката; викторината, подготвена от Пресиян и Денислав; занимателната игра „Познай билката“ – Ивелина, Десислава, Лина; ентусиазираните състезатели Кристиян, Джанай, Владислав, Михаел – тези моменти от партито създадоха настроение и приятна атмосфера. А Пламена Георгиева, Сиана и Диляра подбраха най-ароматните билкови чайове,сладките и всичко необходимо за трапезата.

Петя Грудева – класен ръководител и старши учител по информационни технологии - сподели, че подобни бинарни часове сплотяват учениците в новосформираните класове, сближават учителите и подрастващите, допринасят за подобряване на психологическия климат и превръщат скучните понякога часове в едно интересно преживяване.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 1073 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar