Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 13 » „Четем заедно“ – родители и деца във Второ СУ Търговище
09:05
„Четем заедно“ – родители и деца във Второ СУ Търговище

На 11 октомври 2016 г. родители и ученици от VІ б клас на Второ средно училище „Професор Никола Маринов” Търговище се включиха в инициативите, посветени на Националната седмица на четенето. Те организираха инициативата „Четем заедно”, с помощта на Галина Димитрова – класен ръководител и учител по български език и литература. Още преди много години хората са знаели, че приказката е един от най-добрите методи да се повлияе на характера на децата чрез поуката, която се съдържа в тях. Именно поради тази причина шестокласничката Анжела и нейният баща избраха да прочетат текстове от книгата „Африкански приказки и легенди”. Учениците с интерес изслушаха историята за приключенията на заека и разбраха посланието - човек трябва да е доволен от това, което притежава. „Солунският чудотворец” на българската писателка Фани Попова-Мутафова бе произведението, което привлече вниманието на Иван и майка му. Те избраха откъс от книгата, представяща бляскавата епоха по време на царуването на тримата братя Асен, Петър и Калоян.

Родителите изразиха убежденията си, че четенето е полезно и че децата трябва да се стремят да четат повече книги, за да растат умни и любознателни.  

   

 

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 1474 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar