Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 10 » Четвъртокласници на ІІ СОУ – на гости в детските градини
11:32
Четвъртокласници на ІІ СОУ – на гости в детските градини

Във връзка с Националната седмица на четенето /7-12.ХІІ.2015 г./ четвъртокласниците на II СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище организираха различни изяви. Те четоха стихотворения и приказки за наближаващите празници,  драматизираха моменти от тях, откриваха и оцветяваха герои от приказки на предварително подготвен работен лист - заедно със своите приятели, децата от предучилищните групи на ЦДГ „Пролет“, „Снежанка“, „Приказка“, „Червената шапчица“ и ОДЗ „Пчелица“.

Малките деца се запознаха с традициите на коледните празници. А бъдещите първокласници получиха покана за гостуване в училището, за да се включат в коледната работилница.

Люба Колева, класен ръководител на ІV а клас сподели: „Запознаването с литературни творби е важна задача в системата на обучението по роден език, защото художествената литература спомага за формиране на всички страни от речта на децата, за обогатяване на речника им с нови думи, въздейства върху емоциите им и подбужда към самостоятелно творчество.“

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 741 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar