Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Април » 24 » „Да помогнем на горските животни“ – дейност по национален проект
08:28
„Да помогнем на горските животни“ – дейност по национален проект

„Когато осигуряваме благоприятна среда на живот за животните, ние се грижим и за себе си. Хората полагат грижи за дивите животни, като им поставят хранилки, храна, къщички за птиците...“ - знаят третокласниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище от часовете по „Човекът и обществото“. За да се убедят в това, на 19.04.2017 г. те посетиха защитена местност в с. Момино край Търговище. Дейността е включена в проекта „Да научим децата да защитават животните“ на фондация „Четири лапи“, който има за цел да даде повече знания на децата за света на горските обитатели и практически умения да се грижат за тях според възможностите си.

Вълнуваща бе срещата с фазаните, елените и с различни видове птици в защитената местност. Децата се насладиха и на свежия въздух в гората. Заедно с тях беше и д-р Г. Грозданов - ветеринарен лекар. От неговия разказ децата за пореден път се убедиха, че опазването на средата на живот означава защита на всички живи организми.

В двора на училището третокласниците поставиха хранилки за птици, изработени от отзивчиви родители.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Четири лапи | Views: 1107 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar