Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Април » 20 » Деница Радославова от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ - на състезание по английски език в Италия
12:09
Деница Радославова от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ - на състезание по английски език в Италия

През тази учебна година GLOBAL INPUT и GLOBAL HIPPO ASSOCIATION  организираха за четвърти пореден път международно състезание по английски език, в което взеха участие и възпитаници на II СОУ”Проф.Н.Маринов” гр.Търговище. Състезанието е предназначено за ученици от 10 до 19 години, разпределени в пет възрастови групи от училищата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Италия, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения. Проявата се провежда в три кръга и проверява уменията на участниците по трите основни компонента – четене с разбиране, слушане с разбиране и писане на съчинение. Тестовете се изготвят от PEARSON – EDI. В първия кръг взеха участие 57 ученици , от тях до втори кръг бяха допуснати 7. За финалния кръг, който ще се проведе в Лидо ди Йезоло, Италия на 14 и 15 май 2016 год. е класирана Деница Радославова от VI г с 82.5 точки от максимален брой 85, която изпревари в своята категория 49 участници от България и 272 от останалите страни. По време на този последен кръг ще бъдат проверявани и уменията на кандидатите да общуват на английски език.

Желаем ù успешно представяне, много емоции и приятни преживявания с другите участници!

МО "Чужди езици" при II СОУ "Проф.Н.Маринов"
Елена Стефанова-  главен учител

Категории: Конкурси | Views: 985 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar