Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Април » 14 » Доброто и злото – в проектите по литература на петокласниците от ІІ СОУ Търговище
08:44
Доброто и злото – в проектите по литература на петокласниците от ІІ СОУ Търговище

Петокласници от Второ СОУ „Професор Никола Маринов” Търговище, с преподавател Галина Димитрова, показаха пред свои съученици комикси и приказки, подредени в Кибер центъра на училището. Това са проекти, създадени във връзка с учебното съдържание по български език и литература. Целта е да се даде възможност на учениците да покажат езикови познания, да проявят творчество и креативност.

Децата разработиха темата за красивото и грозното, за израстването и преобразяването, за еднаквите и различните - централните мотиви в приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Грозното патенце”, която се изучава в часовете по литература. Те съчиниха и свои приказки, в които проследяват съдбата на измислени от тях герои. В творбите си представят добри, но „грозни” гъсеници, които се превръщат в красиви пеперуди, охлюви, кучета, динозаври и др. животни, имащи нещастието да се родят различни от останалите. Финалът на приказките и комиксите обаче вдъхва надежда, защото доказва, че за постигане на пълно щастие е по-важна вътрешната красота. Благодарение на сръчните ръце на учениците всички тези герои и техните приключения оживяха в рисунките и на страниците на умело изработените книжки.

Посланието на всички творби е да проявяваме търпимост и разбиране, обич и състрадание към различните от нас, защото всеки човек заслужава това и е ценен сам по себе си. А до него децата достигнаха благодарение и на своите родители, които им помогнаха в осъществяването на проектите по литература.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Иновативни практики | Views: 1600 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar