Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юни » 13 » Екскурзия до Брюксел – награда за зрелостничка от Второ СУ Търговище
09:48
Екскурзия до Брюксел – награда за зрелостничка от Второ СУ Търговище

Мариела Петкова, зрелостничка от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, бе наградена с екскурзия до Брюксел. В края на май 2017 г. тя посети столицата на Обединена Европа. Поводът – Мариела е носител на отличието „Читател на годината“ в кампанията, която за втора поредна година се организира от евродепутата Мария Габриел в партньорство със Столичната библиотека и Националната библиотечно-информационна асоциация. Участниците от различни възрасти, от цялата страна, победители в кампанията, разгледаха Европейския парламент, Дома на европейската история, Кралската библиотека и други забележителни места в Брюксел. Мариела сподели, че за нея това е било неповторимо преживяване и че в столицата на Стария континент се е чувствала горда – българка и европейка.

Зрелостничката получи отлични оценки на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по философия. Представи се отлично и в кандидатстудентската кампания. Нейното желание е да учи „Журналистика“ в Софийския университет. Пожелаваме й още вълнуващи преживявания и сбъднати мечти!

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Клуб "Евронавигатор" | Views: 1699 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar