Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юли » 3 » Екскурзия до Москва – награда за ученичка от Второ СУ Търговище
10:41
Екскурзия до Москва – награда за ученичка от Второ СУ Търговище

Десислава Георгиева от Х в клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище е наградена с петдневна екскурзия до Москва. Тя спечели първо място в Международния ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“, категория литературна творба – есе.

На 28.06.2017 г. в София се състоя тържественото награждаване на лауреатите в различните раздели – реферати, медийни презентации, проза, поезия, рисунки. Конкурсът се организира ежегодно, по различни теми, от Фондация "Устойчиво развитие за България", съвместно със СБУ, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, с подкрепата на МОН и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България. През тази година учениците представиха своите продукти, тематично свързани със 140 г. от Руско-турската освободителна война (1877-1878г.) и Втората световна война – битката за Москва и Сталинградската битка.

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на МОН.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 1714 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar