Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юли » 17 » Екскурзия за учителите на Второ СУ Търговище
13:57
Екскурзия за учителите на Второ СУ Търговище

С интересна тридневна екскурзия педагогическите специалисти на Второ СУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище завършиха една напрегната и успешна учебна година. В началото на юли 2017 г. те посетиха едни от най-старите църкви и манастири в България, национални паметници с историческо и културно значение.

Сред първите обекти бе пещерата Съевата дупка, където учителите по музика изпълниха избрани от тях произведения в известната зала „Харамана“, наричана още „Концертна“ заради отличната си акустика. Екскурзията продължи с посещение на един от най-големите и най-почитани православни светини – Рилския манастир. В програмата бяха включени още Самуиловата крепост, Храмът на Ванга в Рупите, Роженският манастир, както и църквата „Св. Т. Тирон и Т. Стратилат”, в която ослепените Самуилови воини са потърсили утеха и спасение преди 1000 години. Голям интерес предизвика и най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров – Кордопуловата къща в Мелник, където особено впечатляващи са фантастичните подземни лабиринти и винарските изби, в които се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Екскурзията завърши с посещение на един сравнително нов обект, открит през 2013 г. – Плиоценския парк в Дорково, който представя находки от плиоцена. Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите.

Екскурзията е организирана от синдикалните организации в училището, финансирането е осигурено от тях и от средства на участниците. Заредени с емоции, педагогическите специалисти подготвят новата учебна 2017/2018 учебна година.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Актуални събщения | Views: 2904 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar