Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 3 » Европейски спектакъл на учениците от ПИГ ІV клас на ІІ СОУ Търговище
10:00
Европейски спектакъл на учениците от ПИГ ІV клас на ІІ СОУ Търговище

Учениците от полуинтернатна група ІV клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище усилено работят по своя проект  „Пътешествай и играй – Европа опознай!”, свързан с гражданското образование. На 28.04.2016 г. в актовата зала на училището любознателните малки европейци показаха забележителни знания за Стария континент. Силвия Патлеева от ІV д клас прочете своето есе „Моята история за Европейския съюз”, след което с компютърна презентация подробно представи проекта пред ученици от полуинтернатни групи ІV клас. Със самочувствие на истински европейци малките многознайковци смело доказаха пред публиката знанията си за Европа – географско разположение, природни забележителности и др. Децата разказаха за уроците на историята, за великите открития и постижения на Европа. Обединени от доброто и красотата, от желанието на всички хора по света да живеят в мир, четвъртокласниците не пропуснаха да споменат за ужасяващите войни за власт, богатства или религия, които е водила Европа през вековете, и поуките, които са извлекли европейците от тези страшни войни. С удоволствие разказаха и историята за създаването на Европейския съюз.

Дванадесетокласниците от клуб „Евронавигатор” поздравиха своите малки приятели за вълнуващото пътуване из Стария континент и ги изненадаха, като им подариха красив стенен часовник с европейските символи, който по-късно малчуганите с гордост закачиха в класната си стая.

Гости на европейския спектакъл бяха Галя Панайотова – директор на училището и помощник-директорите Галя Йорданова, Елеонора Панайотова и Пламен Иванов, Йорданка Филева – главен учител и ръководител на клуб „Евронавигатор”. Те поздравиха учениците за изключителното им старание и показаните знания и умения – работа в екип, инициативност, любознателност, стремеж за изява и др.

Ръководител на проекта „Пътешествай и играй – Европа опознай!” е старши възпитател Гюлфие Велиева, под чието ръководство децата продължават своите дейности.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1027 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar