Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Септември » 27 » Европейския ден на езиците във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“
08:05
Европейския ден на езиците във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“

Вече е  традиция  във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“  да се отбелязва  Европейския ден на езиците. На този ден се чества езиковото многообразие на континента: над 200 европейски езика, 24 официални езика на ЕС, около 60 регионални/малцинствени езика, както и още много други езици, говорени от хора от други части на света.

26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа, с подкрепата на Европейския съюз, на 6 декември 2001 година, която бе обявена за Европейска година на езиците. Целта на празника е да насърчи изучаването на чужди езици в Европа.

И тази година учениците от среден курс се събраха в Зоната за социални контакти на Кибер центъра и с много ентусиазъм и любознателност показаха уменията си по чужди езици, докато се забавляваха с Поля, Айсун и Дидо от 10г клас, слушаха музика или отговаряха на предизвикателни езикови задачи.

Гости на празника бяха и заместник- директорите на нашето училище - г-жа Елеонора Панайотова, г- жа Даниела Трендафилова и г-н Пламен Иванов.

С усмивки, ведро настроение и удовлетвореност от получените награди завърши Европейското езиково голямо междучасие във Второ СУ "Проф. Н.Маринов"

Елена Стефанова- главен учител

 

Категории: Чужди езици | Views: 1161 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar