Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Май » 8 » Езикови и дигитални умения в час по литература
09:17
Езикови и дигитални умения в час по литература

Използвайки таблети, учениците от V а клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проведоха в зала „Лондон“ на Кибер центъра урок по литература на тема „Народната представа за юначеството в песента „Бил се Марко с турци еничари“. Заедно със Здравка Радева – главен учител, те намериха в интернет информация от различни източници за един от най-известните герои в българските юнашки песни. В надпревара бързаха да съобщят различни факти за Крали Марко - символ на борбата на българския народ за освобождение. Четоха изразително и други народни песни и разгледаха картини от български художници за подвизите на юнака.

Използването на ИКТ в обучението по литература превръща класната стая в пространство на взаимно доверие между ученик и учител и води до усъвършенстване както на езиковите, така и на дигиталните умения.

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Иновативни практики | Views: 1572 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar