Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Февруари » 14 » Факултет по математика в Барселона посрещна математици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов”
12:43
Факултет по математика в Барселона посрещна математици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов”
Група  ученици и учители от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов”, участващи в проект „Геометрията в ежедневието” по програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия, секторна програма „Коменски”, посети Барселона, Испания.  Програмата включваше посещение на Факултета по математика в най-стария университет в града. Посрещнаха ни бивши негови възпитаници. Освен с базата те ни запознаха и с елементи от техни учебни програми по математика. 
Партньори по проекта са Литва, Латвия, Франция, Румъния, Германия, Полша, Хърватска, Испания и България.
Имахме организирана обиколка на училището-домакин в Бадалона,  уроци по испански, разходка из Бадалона и Барселона, решаване на много задачи по темата на проекта  за Испания - „Шеги в геометрията”. Работата вървеше ръка за ръка със забавлението, запознаването с нови хора и научаването на нови и нови неща. Екипът ученици от ІІ СОУ  изненада всички гости и домакини  с изпълнението на Песен за геометрията, по наш текст и хореография, която „взриви” залата.


Посетихме известния площад Каталуния,  катедралата на Барселона, църквата „Санта Мария”, стадиона на футболния отбор „Барселона”. Разгледахме сгради на световноизвестния испански архитект Гауди и парка „Гуел”, също част от творчеството му.  Красотата на сградите, изразена в многото детайли, грабва окото на човек и привлича обектива на фотоапарата...Бяхме на много места, но най-голямо впечатление ни направи „Саграда Фамилиа”. Базиликата, макар и недовършена, събра възхищението на всички и си пожелахме някога отново да я видим, но тогава да е завършена.
Макар и за кратко време  се сближихме много със  семействата, на които гостувахме. Всичко това за нас беше едно прекрасно изживяване, пълно с много усмивки, забавление, нови знания, нови приятели и нови надежди.
Виктория Иванова- XIв  клас

Категории: "Коменски" | Views: 1436 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar