Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Октомври » 14 » „Геометрия в ежедневието” – на гости в Клюз - Франция
11:24
„Геометрия в ежедневието” – на гости в Клюз - Франция
Незабравими ще останат дните, които 4 ученици и 3 преподаватели от II СОУ „Проф. Никола Маринов” прекарахме във Франция. Групата взе участие в работна среща по проект „Геометрията в ежедневието” по програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия, секторна програма „Коменски”. Срещата се проведе в Клюз- град в департамент Горна Савоя, югоизточна Франция, а темата беше „Геометрия в природата”.
Участниците в проекта от Литва, Латвия, Хърватска, Румъния, Германия, Испания и България представиха своите презентации, макети, постери и видео-клипове, подготвени преди пътуването, работиха и на място по темата.  
Домакините бяха подготвили наситена и изключително интересна програма, за да запознаят гостите с бита и традициите си, както и да ни покажат красотата на Алпите. Прекрасните впечатления започнаха още в Швейцария, с кратката панорамна разходка из Женева, след пристигане на летището. Продължиха с разходките из Клюз и Морийон, с посещението в Шамони - зимен курортен град, където през 1924год. се провеждат първите зимни олимпийски игри- с прекрасна гледка към величествения Мон Блан и впечатлителния Музей на кристалите, добити от всички части на Алпите. Допълнени бяха и с посещението в Анси- главен административен център на департамента, разположен на езерото Анси с катедралата , построена от Франсис дьо Сал, на входа на която беше изписано „добре дошли” на всички езици.  
Макар и за кратко време, децата се сближиха много с връстниците си, на които гостуваха, а преподавателите обогатиха познания и създадоха нови приятели. Всичко това за нас беше едно прекрасно изживяване, пълно с много усмивки и нови надежди.



 Виолета Драганова
 главен учител в II СОУ „Проф. Никола Маринов” 
Категории: "Коменски" | Views: 1609 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar