Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Септември » 17 » Главен учител от ІІ СОУ Търговище повишава квалификацията си
09:03
Главен учител от ІІ СОУ Търговище повишава квалификацията си

Елена Чукарева – главен учител начален етап във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище участва в Първия национален учителски форум „Учителят в действие. Съвременни методи и подходи за ефективно преподаване”, който се проведе на 10-11 септември 2015 г., в хотел „Рамада София”, гр. София.

Събитието бе организирано от РААБЕ България, Синдиката на българските учители, Фондация „Програма Стъпка по Стъпка” и Клет България. В него участваха 350 учители от цялата страна. Лектори бяха изявени научни работници и специалисти от СУ „Св. Климент Охридски”, ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, Център за кариерно ориентиране, Фондация „Програма Стъпка по Стъпка”, Майкрософт България, ЦКОКУО. Те запознаха присъстващите с измеренията на учителския професионализъм, с похватите за изграждане на позитивна класна стая, с ролята на теста като измерителен инструмент за оценяване на ученическите постижения, с методи и подходи за стимулиране на креативно и логическо мислене у учениците, за формиране на умения за четене с разбиране на художествен и научнопопулярен текст, с новите образователни програми и инициативи на Майкрософт.

Всички присъстващи получиха сертификати за участие във форума.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Актуални събщения | Views: 935 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.7/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar