Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 18 » Госпожа Янка Такева, председател на СБУ, награди ученици и учители от ІІ СОУ Търговище
10:18
Госпожа Янка Такева, председател на СБУ, награди ученици и учители от ІІ СОУ Търговище

10 ученици и 2 учители от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище са отличени в ХХІІІ издание на националния ученически конкурс „Родолюбие“, който през тази година бе под надслов „Съединението прави силата“

В категория „Есе“:

Владислава Стефанова ІХ в клас
Десислава Георгиева ІХ в клас
Димо Русев ІХ в клас
Станислав Георгиев ІХ в клас
Владислава Иванова ІХ г клас
Йорданка Петрова ІХ г клас
Мерал Хакъ ХІІ а клас
Марио Кирилов ХІІ а клас
Моника Метева ХІІ а клас
Захари Тодоров VІ г клас

В категория „Мисия учител“:


Йорданка Филева – главен учител по български език и литература - е отличена като консултант на учениците и за описание на добра педагогическа практика по темата на конкурса.
Ирина Ризова – старши учител по български език и литература - е отличена за своето есе, посветено на делото на Кирил и Методий.

На 12.11.2015 г. в залата на 18 СОУ „Уилям Гладстон“ в София се състоя тържествената церемония по отчитането на конкурса. Госпожа Янка Такева, председател на Съюза на българските учители и председател на Националния клуб „Родолюбие“, поздрави участниците и връчи грамоти на победителите. Тя благодари на организаторите и партньорите на инициативата, на журито на конкурса и на всички участници. В своето приветствие Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката – подчерта: „Ще влезем с увереност в новата учебна година, че всички заедно сме направили решителната крачка за промяна в българското образование и че нашите деца, излизайки от училище, ще бъдат патриотите, градящи бъдещето, ще бъдат строителите на съвременна България“.

Тази година над 150 ученици от V до XII клас от цялата страна и български общности в чужбина преминаха първия кръг (училищно ниво) и втория кръг (регионално ниво) с разработки под формата на мултимедийна презентация, изследователски писмен проект или есе. Общият брой на разработките, изпратени за националния кръг, е 157. До оценяване бяха допуснати 38 есета, 68 реферата, 29 презентации и 22 учителски разработки.

Конкурсът е организиран от Националния клуб “Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Синдиката на българските учители, ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация, Националния дворец на децата, Сдружението на преподавателите по история в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в.“Учителско дело“, в.“Аз Буки”. Той е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2015/2016 учебна година.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 907 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar