Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Септември » 17 » „Искам да стана учител!“ – във Второ СОУ Търговище
09:21
„Искам да стана учител!“ – във Второ СОУ Търговище

Условия за развитие и израстване,  подкрепяща среда, признание за това, което правят – са само част от очакванията на младите педагози, които постъпиха на работа във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище в началото на 2015/2016 учебна година. Сред тях са Кристина Димитрова и Дафинка Стоянова – младши възпитатели в начален етап. На 15.09.2015 г. за първи път те ще посрещнат своите ученици, вълнувайки се дори повече от тях.

И за двете учителки това е първият учебен ден. За да започнат своята кариера на педагози във ІІ СОУ, те се явиха на конкурс по документи и на интервю пред комисия. Сега ще приложат на практика наученото във ВУЗ. Кристина Димитрова сподели: „Имахме голяма конкуренция, много учители кандидатстваха за тези места. Изключително съм щастлива, че ще работя в моето училище, защото аз съм възпитаник на ІІ СОУ. Готова съм да посрещна трудностите и предизвикателствата в професията, тъй като вярвам, че моите някогашни учители сега ще бъдат и мои приятели.“ За Дафинка Стоянова е много важна подкрепата, която получава от колегите си, с които непосредствено ще работи в екип. Тя разчита особено много и на родителите. Под ръководството на неуморната Наталия Симеонова – председател на Методическото обединение на възпитателите в начален етап - Димитрова и Стоянова се запознаха с част от задължителната документация и с учебниците и учебните помагала, включиха се в дейностите на Лятната академия за първокласници, подготвиха стаите за самоподготовка на учениците.

В изпълнение на Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри 2014-2020 г. в училището работят по проект „Искам да стана учител“ за привличане, задържане и развитие на педагогическите кадри. Осъзнавайки проблема за непрекъснато нарастващата средна възраст на учителите и недостатъчното включване на млади хора в системата, цялата училищна общност подкрепя младите учители във ІІ СОУ и им пожелава „На добър час!“

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1206 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar