Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 3 » Известни личности четат на ученици от ІІ СОУ Търговище
09:47
Известни личности четат на ученици от ІІ СОУ Търговище

Ученици от начален етап на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в общоградската инициатива „Маратон на четенето“, организирана като финална изява от Националната кампания „Походът на книгите“ 2016.

На 22.04.2016 г. децата от от II а, ІІ б, ІІ д клас, с кл. ръководители Г. Пенчева, П. Жечев, Р. Добрева – ст. учители в начален етап, посетиха Регионалния исторически музей в нашия град. Към тях се присъединиха и четвъртокласниците от полуинтернатната група ІV клас със старши възпитател Гюлфие Велиева. В автентичната атмосфера на възрожденската стая те слушаха с интерес приказки за Хитър Петър, прочетени от Магдалена Жечева – директор на музея, която им разказа, че този герой от българския фолклор притежава хитрост и остроумие. Децата също четоха откъси от приказки с голямо желание. Те гледаха и богатия репертоар от песни и танци на две групи малки лазарки от детски градини, които гостуваха на музея. Ученичката Ивайла Петрова поздрави лазарките с българска народна песен.

Водени от любовта към книгата, децата от ІІ а клас гостуваха и в ОДК гр. Търговище, където имаха възможност да изслушат увлекателния разказ за любимата детска книга на Валя Радева – директор на институцията. Тя прочете пред второкласниците интересни откъси от „Магьосникът от Оз“ – книга, която и до днес й е любима. Участник в Театралната студия към ОДК атрактивно изигра сцена от книгата – монолога на плашилото.

Йорданка Филева – главен учител

 

 

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 899 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar