Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Август » 16 » „МЛАДИ ЗАЩИТНИЦИ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА“
07:49
„МЛАДИ ЗАЩИТНИЦИ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА“

На светлия християнски празник „Успение на Света Богородица“, ученици от ХІ „г“ клас на ІІ СУ „Професор Никола Маринов“, участващи в театралната работилница „Театърът – сцена на живота“ с ръководител Здравка Радева гостуваха на възрастните хора от пенсионерския клуб „Капитан Петко войвода“. Пред тях младежите представиха етюди, пресъздаващи различни схеми на телефонните измами сред рискови групи на обществото.

Дейностите по превенция на измамите са част от проекта „Млади защитници на възрастните хора“, иницииран от Областна дирекция на МВР град Търговище и партньори ІІ СУ „Професор Никола Маринов“, Асоциация „Ная“ , Дирекция „Социално подпомагане“. На срещата присъства господин Пламен Иванов- заместник директор на ІІ СУ , представителна група на МВР , водена от старши инспектор Кирил Кирилов.

Атина Филева от ХІ г клас запозна пенсионерите с целите и идеите на проекта „ Млади защитници на възрастните хора“. Срещата в пенсионерския клуб бе предшествана от посещение по домовете на хора от третата възраст, в които учениците от ІХ в клас с класен ръководител Николинка Петкова и инспектори от РПУ раздадоха тематични листовки за превенция на телефонните измами.

Съвместните дейности по проекта „Млади защитници на възрастните хора“ на Втора гимназия и МВР ще продължат и през следващите месеци.

Изготвил: Здравка Радева
-главен учител по БЕЛ

Категории: Дейности и инициативи | Views: 609 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar