Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 22 » На Бъдни вечер – в семейството на ІХ в клас на ІІ СОУ Търговище
11:11
На Бъдни вечер – в семейството на ІХ в клас на ІІ СОУ Търговище

Да отсечем бъдника, който ще гори цяла нощ в огнището; да омесим коледната питка и колаци за коледарите; да сложим рано трапезата, за да узреят рано житата; да съберем цялото семейство около софрата със седем или девет гозби; да се помолим за здраве и плодородие; да посрещнем коледарите и да се порадваме на техните благословии – с всичко чудесно се справиха учениците от ІХ в клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, на 21.12.2015 г., когато възстановиха народните обичаи Бъдни вечер и Коледа. Словесно народно творчество, ритуали, песни, символни предмети, приложно изкуство – всичко се завъртя в една феерия от радост, дружелюбност и симпатия. Галя Панайотова – директор на ІІ СОУ, Даниела Стойнова – помощник-директор, Петя Грудева – класен ръководител, Соня Симеонова – старши учител по физика, съпреживяха с нас мъдростта и смирението на святата Бъдни вечер.

Благодарим на всички родители и близки на учениците, които предават на своите деца любовта към традициите. За да ни има на този свят, на тази земя – родна, българска!

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 736 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar