Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 18 » Национална кампания за опазване здравето и живота на учениците по БДП
14:20
Национална кампания за опазване здравето и живота на учениците по БДП

 

Информация
за проведените  инициативи  във Второ СОУ ,,Проф.Н.Маринов“
относно  Национална кампания за опазване здравето и живота на учениците по БДП и отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия-16.11.2014г.

 

 

Във връзка изпълнение на решенията на Държавно-обществената консултативна  комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата  и отбелязването  на 16 ноември – Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия във ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов”, гр.Търговище бяха проведени редица дейности с учениците от І до ХІІ клас.

На проведени родителски срещи през м.септември/октомври съвместно с родителите се определи ,, Най-безопасния път от училище до дома“ за учениците от 1-4 клас и бе попълнена Маршрутна карта, която се съхранява от класните ръководители.

Родителите на първокласниците попълниха Контролен лист за оценка на условията за придвижване, опасностите и затрудненията на пътуването на първокласника от дома до училище и обратно.

През седмицата от 10 до 16 ноември 2014г. / в рамките на Часа на класа/ във всички класове на училището се отбеляза датата 16.11. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, като учениците се запознаха със смисъла на това възпоменание, с целите за провеждане на такъв ден, отбелязването му по света, със службите, които първи посещават тежките ПТП.

Училищната комисия по БДП във Второ СОУ ,,Проф. Н. Маринов“ инициира конкурс за рисунка на тема: „Правилата за безопасно движение помни, своя живот опази”, а с отличените рисунки се подреди изложба във фоайето на І етаж на училището. Изложбата бе открита от полицейски инспектор Пламен Петков от КАТ –Търговище.

На 12.11.2014г. УК БДП на Второ СОУ с подкрепата на КАТ „Пътна полиция” проведоха:

  • Среща на учениците от 4 клас с униформени служители на КАТ-Пътна полиция и дискусия по проблемите на пътната безопасност.
  • Демонстрация на техника и сигнализация с полицейски автомобил/ двор на училището/ с ученици от начален етап.
  • Прожектиране на  образователни филми по пътна безопасност „Децата на пътя”- в Актовата зала на училището.
  • Учениците от ПИГ  се запознаха  с правилата на пътното движение чрез компютърни презентации, а под ръководството на своите възпитатели, децата наблюдаваха  движение на пътно - транспортни  средства и пешеходци на близкото до училище кръстовище.
  • Материали и снимки от проведените мероприятия са качени в сайта на Второ СОУ ,,Проф.Н.Маринов “  гр.Търговище.
18.11.2014г.
Търговище
Пламен Иванов - пом.-директор УД
Председател на УКБДП
при Второ СОУ ,,Проф.Н.Маринов“

 


 

Категории: Безопасност на движението по пътищата | Views: 2785 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar