Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 12 » „Напред, науката е слънце!“ – ученици от ІІ СОУ честват Деня на свети Кирил и свети Методий
09:40
„Напред, науката е слънце!“ – ученици от ІІ СОУ честват Деня на свети Кирил и свети Методий

Тържествен час по литература, посветен на 11 май – Деня на светите равноапостоли Кирил и Методий, проведоха учениците от ІХ в и ІХ г клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. „Напред, науката е слънце!“ бе темата, която на 11 май 2016 г. обедини младите хора да изразят преклонението си пред великото дело на славянските светци. Учениците подготвиха много материали – презентации, клипове, песни, стихотворения, украсиха залата. И както през Възраждането, когато честванията на този ден били истински празници, свиха венец от зеленина и божур за ликовете на Кирил и Методий.

В тържествения час по литература се включиха и Преслава и Моника от ХІІ а клас, които представиха резултатите от своеобразния литературен конкурс, проведен в двата класа. Те определиха най-сполучливите есета, в които авторите споделиха своите мисли за значението на Кирило-Методиевото дело. Пожелаха на деветокласниците да се стремят към светлината на знанието и да бъдат горди с това, „че и ний сме дали нещо на света, и на вси народи книга да четат“ /Вазов/.

А буквите на кирилицата грееха в залата и осветяваха нашата почит към първоучителите, обезсмъртени във вечния „Химн на Кирил и Методий“ от Стоян Михайловски и Панайот Пипков.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 739 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar