Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Юли » 11 » Отчитане на проект „Подавам ти ръка!”
11:58
Отчитане на проект „Подавам ти ръка!”
На 06.07.2012 год. във Второ СОУ „Проф. Н. Маринов” се проведе пресконференция, на която бяха отчетени резултатите от проекта „Подавам ти ръка” към МОМН по Национална програма за младежта – 2011/2015 г., Национален център „Европейски младежки програми и инициативи", Подпрограма 3 /три/: Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи. Ръководителят на проекта Галина Йорданова - член на управителния съвет на Училищното настоятелство, помощник-директор на училището – представи основните акценти в дейността на доброволците: създаден е Доброволчески център, който ще продължи дейността и след приключването на проекта; издаден е и разпространен литературен сборник „Искам в моя свят добро да има” с творби на бивши и настоящи възпитаници на училището; поставени са две театрални постановки – „Петък 13” и „Българи от старо време”, в които младите актьори показаха, че идеите на доброволчеството отварят широко врати и намират последователи сред гражданите на Търговище; от доброволците скаути е изградено място за отдих по пътеката от село Черковна за х. Младост.
На 15.06.2012 г. с голям концерт спектакъл в Читалище „Напредък” бе проведена заключителната изява по проекта, който доказа съпричастността на ученици, учители, родители и цялата общност на Търговище към каузата на доброволчеството.
Проектът „Подавам ти ръка!” бе реализиран в партньорство с Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Регионален исторически музей, Държавен архив, Дневен център за възрастни хора, пенсионерски клубове, Помощно училище „Д-р „П. Берон”, туристическо дружество.
Категории: Национален проект "Подавам ти ръка" | Views: 1364 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar