Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 12 » „Панаир на добрината 2016“ във ІІ СОУ Търговище
12:04
„Панаир на добрината 2016“ във ІІ СОУ Търговище

Учениците от випуск 2016 и учителите на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в Националната благотворителна кампания „Панаир на добрината 2016“ – с тениски на изпращането. За пореден път те изразиха своята съпричастност към хората с редки болести, като облякоха бели тениски с логото на кампанията. Тази година инициативата е в подкрепа на болните от спинално мускулна атрофия /СМА/ - рядко генетично заболяване. Целта е да се привлекат общественото внимание и отговорните институции, за да се внесат дълготрайни промени в третирането на болестта и да се подобри качеството на живот на болните чрез приемането и прилагането на европейски стандарт за лечение.

Всички дванадесетокласници, заедно със своите класни ръководители Ем. Иванова, Ил. Иванова и П. Борисова, закупиха белите тениски, като средствата са предоставени за лечение на нуждаещите се. Към тях се присъединиха и ръководството на училището – директорът Галя Панайотова, помощник-директорите Г. Йорданова, Пл. Иванов, Ел. Панайотова, Д. Трендафилова, много учители и служители.

Присъединявайки се към кампанията, зрелостниците на ІІ СОУ Търговище изразяват своята загриженост към хората в нужда, вярвайки, че ако искаме да се случи нещо хубаво, ние трябва да бъдем активна част от него.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1829 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar