Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 12 » Педагогическа работилница за четивната грамотност на петокласниците във ІІ СОУ Търговище
10:20
Педагогическа работилница за четивната грамотност на петокласниците във ІІ СОУ Търговище

Педагогическа работилница се проведе във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище на 10.02.2016 г. Участниците в нея бяха преподавателите по български език и литература Здравка Радева – главен учител, Йорданка Филева – главен учител, Деница Любомирова – старши учител и Галина Димитрова – младши учител. През октомври 2015 г. ІІ СОУ бе включено в НВО на учениците от V клас, като част от Националния план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 година. Участваха 272 училища от всички области на страната. Презентацията за резултатите от НВО, подготвена от Димитър Петров – старши експерт по български език и литература в РИО Търговище, стана основа за професионалния разговор между учителите. Най - близо от цялата Търговищка област до постигането на резултат над 25 точки са учениците от II СОУ Търговище - V а клас, повечето от които имат добра базова грамотност, позволяваща уменията им в областта на четивната грамотност да бъдат усъвършенствани в прогимназиалния етап.

Учителите по български език и литература обсъдиха различни дидактически модели за повишаване четивната грамотност на учениците. Преподаващите в V и VІ клас Димитрова и Любомирова ще търсят активното съдействие на родителите, ще подготвят набор от езикови задачи за създаване, осмисляне и разбиране на текстове, ще акцентират върху самоподготовката на учениците вкъщи и в полуинтернатната група, ще повишат функционалността на домашната работа и др. Главните учители Радева и Филева ще споделят с тях свои иновативни педагогически практики и ще организират изпълнението на мерките за подобряване четивната грамотност на петокласниците на ниво училище.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 1500 | Добавено от: Rebi | Rating: 4.7/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar