Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Януари » 20 » Педагогика на сътрудничеството чрез тютори във Второ СОУ Търговище
10:44
Педагогика на сътрудничеството чрез тютори във Второ СОУ Търговище

Обучение чрез тютори осъществяват преподавателите по български език и литература във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Това е иновативна форма на взаимното обучение, при която компетентни ученици (тютори) работят с по-малки ученици под управле­ни­ето на учителя, помагайки им да усвоят понятие или да формират умение.

На 14.01.2016 г. Моника Метева и Илияна Иванова от ХІІ а клас, профил „Хуманитарен“, бяха тютори в Х в клас. В часа по български език те бяха партньори на Йорданка Филева – главен учител по български език и литература – за изграждане на умения по темата „Публично изказване“. Моника и Илияна представиха своите умения за публично изказване. Те направиха преглед на образователните системи в някои европейски страни – Финландия и Италия, използвайки знанията си по история, география, информационни технологии. Десетокласниците и техните тютори създадоха заедно една привлекателна учебна среда, в която имаха възможност да мислят, да споделят идеи, въпроси, мнения.

Предстоят още уроци на сътрудничеството, за които учениците от Х в клас се готвят усилено, за да демонстрират своите интереси и желанието си за изява.

Категории: Иновативни практики | Views: 1188 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar