Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Февруари » 18 » По мечтите им ще ги познаем – литературните таланти на ІІ СОУ - Търговище!
10:36
По мечтите им ще ги познаем – литературните таланти на ІІ СОУ - Търговище!
Мечтаещи за красота, за истина, за светлина – това са две момичета от ХІ б клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище, които защитиха честта на училището и на нашия град, като спечелиха поредните си награди. Завоюваха ги в Националния конкурс „Моите детски мечти”, направление „Литературно творчество”:
Лидия Красимирова Йорданова – І място – проза
Стефани Стоянова Ангелова – ІІІ място – поезия

Младите любители на словото учат в профил „Хуманитарен”, носители са на много награди в национални литературни състезания.
Конкурсът „Моите детски мечти” е организиран от Националния дворец на децата и е включен в Националния календар за извънкласните дейности на Министерството на образованието, младежта и науката за 2012/13 учебна година. С тези отличия нашите литературни таланти се включват в Програмата на Министерския съвет за закрила на деца с изявени дарби.
Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература
Категории: Конкурси | Views: 805 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar