Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Юни » 2 » Победители в конкурса, посветен на 140 г. от героичната смърт на Никола Симов - Куруто
08:43
Победители в конкурса, посветен на 140 г. от героичната смърт на Никола Симов - Куруто

Ученици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечелиха награди в конкурса „И байряка се развява гордо с лева свой“, организиран от Регионалния исторически музей в нашия град. На 1 юни 2016 г. на тържествена церемония в Славейковото училище бяха отчетени резултатите от надпреварата в двете категории – за историческо есе и за рисунка.

Есе:

І място - Димо Русев – ІХ в клас

ІІ място - Десислава Георгиева – ІХ в клас

Специална грамота за участие - Захари Свиленов – VІ г клас

Победители в конкурса за рисунка:

Рая Живкова – І г клас

Денислав Денев – І г клас

Магдалена Жечева – директор на музея – поздрави участниците в конкурса и връчи на победителите грамоти и предметни награди. Радостта на децата споделиха техните учители и родители, организаторите на конкурса, граждани на Търговище.

Конкурсът е посветен на 140 г. от Априлската епопея и от смъртта на Никола Симов - Куруто, Знаменосеца на Ботевата чета.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 903 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar