Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2009 » Ноември » 22 » Проект „Заедно под слънцето на Европа”
18:38
Проект „Заедно под слънцето на Европа”

          

            Проектът „Заедно под слънцето на Европабе финализиран на 19.11.2009 г. за празника на нашето училище. Той е част от Националната програма „Училището – територия на учениците” към Министерството на образованието, младежта и науката, модул „Ритуализация на училищния живот”. Всички дейности по проекта посвещаваме на 130-годишнината от рождението на проф. Никола Маринов, чието име училището ни носи с гордост и на 100-годишнината от първото организирано честване на 1 ноември – Деня на народните будители.

           Училищен екип за координиране на проекта: Йорданка Филева, Пенка Асенова, Зорница Апостолова, Станка Кънчева, Мария Вълчева, Кирил Батембергски, Александър Христов,  Мирослав Мирчев, Румяна Ковачева.

           В дейностите по проекта участва цялата училищна общност - ученици, учители, родители.         

           Ние обединихме усилията си около няколко дейности.  

           Във фоайето на третия етаж оформихме нашия европейски коридор. Особено ведро настроение на всички създават прекрасните картини на младите художници от профил „Изкуства”, които претвориха представата си за голямото европейско семейство, работейки над своя европейски стенопис.

            Училищният литературен клуб „Добротворчество” инициира отпечатването на училищен алманах, посветен на славното ни минало и на европейското ни настояще. В него включихме творби, открояващи проекциите на патриотизма в днешния път на европейска България. Авторите на есетата, стихотворенията и разказите са от различни възрасти – от ІІ до ХІІ клас. Екземпляр от алманаха е част от интериора на всяка класна стая.              

            Българинът винаги е тачил своите традиции и се е гордеел с тях. Те са най-голямото ни богатство, с което можем да покорим Европа. Участниците в друга целева група по проекта събраха  и подредиха в етнографска изложба предмети от традиционната култура на населението от Търговищкия край.  Нашата събирателска дейност е доказателство, че имаме уникална култура, че европейците са приели в своето семейство народ, достоен за уважение.

            Не само през 2009 г. - Европейска година на творчеството и иновациите, но и занапред приоритет в работата на ІІ СОУ «Проф. Никола Маринов» Търговище ще бъде тържественото отбелязване на училищните празници и традиции като част от цялостната система за ритуализация на училищния живот.

 

Категории: Приключили проекти | Views: 1054 | Добавено от: Draganova | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar