Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 23 » Професията на ветеринарния лекар
14:58
Професията на ветеринарния лекар

Учениците от ІІ г клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище посетиха Ветеринарната лечебница на д-р Свилен Пенев. Там проведоха своя урок по домашен бит и техника – предприемачество ЗИП на тема „На работното място“. От д-р Пенев научиха интересни неща за неговата професия - какви умения трябва да притежава добрият ветеринарен  лекар, какво образование е необходимо, за да получиш тази професия. Децата задаваха въпроси, свързани с грижите за своите домашни любимци, и получиха съвети и професионална консултация. Разгледаха с интерес аксесоарите за домашни любимци, предлагани в лечебницата. В операционната зала видяха с какви инструменти се извършват определени манипулации.

Второкласниците разбраха, че за да имат мечтаната професия, трябва да усвоят много знания и умения. „Те вече ще са по-толерантни и грижовни не само към своите домашни любимци, но и към всички животни.“ – смята Янка Йорданова, старши учител в начален етап.


  

  

Категории: На училище извън училище | Views: 719 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar