Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юли » 6 » Първа награда за разказ на възпитаничка на Второ СУ Търговище в конкурса „Зелената планета 2017“
09:28
Първа награда за разказ на възпитаничка на Второ СУ Търговище в конкурса „Зелената планета 2017“

Мариела Петкова, завършила през настоящата 2016/2017 учебна година ХІІ клас, профил „Хуманитарен“, завоюва І място в Националния конкурс „Зелената планета 2017“, в раздела за проза. През април 2017 тя написа своя разказ на екологична тема, който ѝ донесе престижното отличие – грамота, медал и покана за безплатно участие в двуседмичен международен творчески лагер в СОК «Камчия». Като ученичка в ХІІ клас, Мариела участва в училищния литературен клуб с ръководител Йорданка Филева – главен учител по български език и литература. Талантливото момиче се представи отлично на кандидатстудентските изпити и вече е прието в специалността „Журналистика“ в Софийския университет.

Конкурсът е част от Международния детски екологичен форум "Зелената планета 2017", в който участват ученици от различни възрасти в девет раздела – проекти, рисунки, литературни творби, репортажи, сайтове, песни и др. Негови организатори на национално ниво са Фондация "Устойчиво развитие за България", Руският културно-информационен център и Националният дворец на децата.

Включен е в Националния календар за изяви по интереси на МОН.

 

 

Откъс от разказа на Мариела:

Когато треперя, искам да съм листо.

Когато се опитват да посекат моята вяра, искам да съм костелив орех.

Когато се задава буря, искам да съм силна и непоклатима.

Когато любимият целува устните ми, искам да ухая на липов цвят…

Когато умирам и листата ми опадат, искам сухите ми клони да бъдат огън за нечие сърце.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 1721 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar