Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юни » 8 » Публична изява на групата по математика за 7 клас
08:27
Публична изява на групата по математика за 7 клас

На 1.06. 2017 г. във II СУ „ Професор Никола Маринов“ учениците, включени в група „Математиката около нас“ за преодоляване на обучителни затруднения по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ проведоха своето заключително занимание – публична изява на тема „Празник на математиката“ с ръководител Мариана Неделчева. Гости на изявата бяха г-жа Виолета Драганова– председател на Обществения съвет по проекта, г-жа Елеонора Панайотова­– заместник директор на училището, г-н Васил Василев– учител по математика, родители и ученици от седмите класове.

Публичната изява протече под формата на математическо състезание, като учениците бяха разделени на два отбора- „Плюс“ и „Минус“. Водещ на изявата бе ученик от групата. В началото за настроение учениците рецитираха забавни стихове за математиката. Всеки отбор отправи предизвикателство към съперника си, след което игрите започнаха.

В първата игра учениците показаха качества като точност, наблюдателност, съобразителност. Те трябваше да открият скрити елементи в картини, да измерват, да чертаят геометрични фигури в средата на Geo Gebra, да отговарят на занимателни въпроси, свързани с математическите знания, които получиха по време на заниманията в групата. Във втората игра отговаряха на по– трудни математически задачи и въпроси, с което показаха добра математическа осведоменост. Кой ще бъде победител се реши в последната игра, в която се състезаваха капитаните на двата отбора. Те решаваха интересни, изискващи мислене и досетливост, задачи.

Отговорите бяха оценявани от жури, което обяви отбор „ Минус“ за победител. Всички в залата се забавляваха, а най- доволни бяха родителите, които изказаха своята удовлетвореност от работата на децата си в часовете по проекта.

Категории: Твоят час | Views: 1162 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar