"Разнообразният свят на животните" - проектно-базирано обучение по Околен свят - 18 March 2015 - II СУ "Проф. Никола Маринов"
Начало » 2015 » Март » 18 » "Разнообразният свят на животните" - проектно-базирано обучение по Околен свят
10:25
"Разнообразният свят на животните" - проектно-базирано обучение по Околен свят

Изпълнението на изследователски проекти развива познавателните навици на учениците, изгражда умения за самостоятелно конструиране на знания, за ориентиране в информационното пространство.

Учениците от 2 'а' и 2 'б' класове на 2 СОУ "Проф.Н.Маринов" представиха пред ученици от ПИГ ІV клас резултатите от работата си по проекта „Разнообразният свят на животните”. Всяка група презентира своята дейност. Децата научиха интересни и полезни факти за домашните любимци. Учениците, работили по тема ”Диви животни” споделиха за застрашени животински видове, които се срещат в Търговищкия край. С помощта на забавни гатанки бяха представени различни селскостопански животни. Малък репортер интервюира млади фермери. Те се състезаваха за приза ,,Най-добър млад фермер‘‘. Разказаха за грижите, които полагат за животните и продуктите, които получават от тях. Групата на художниците представи картините си на тема „Ферма”.

Всички ученици участваха в интерактивната игра "Познай какво давам‘‘. Стигнаха до извода, че селскостопанските животни са полезни за човека и трябва да се полагат грижи за тях.

Използването на интерактивни методи в учебния процес дава възможност на децата да общуват непосредствено помежду си, да усвояват първите за тях норми на групова дейност и начините за съвместно решаване на проблеми. Утвърждава се качествено различен модел на взаимодействие между учител и ученици, който развива детската личност и ученическия клас.  

 

  

 

 

Елена Чукарева – главен учител за начален етап

Категории: Дейности и инициативи | Views: 491 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar