Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Юни » 24 » Споделен педагогически опит на национално ниво
10:38
Споделен педагогически опит на национално ниво

Здравка Радева и Йорданка Филева – главни учители във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище участваха в практически семинар на тема „Извънкласни и извънучилищни дейности – обмен на успешен педагогически опит“, който се проведе в периода 19 – 22.06.2015 г. в Курортен комплекс „Албена“. Организатор на квалификационната форма е Международна фестивална програма „Приятели на България“, в партньорство с Министерството на образованието и науката. В конферентната зала на Театър „Албена”, пред директори и учители от страната, Й. Филева и З. Радева споделиха своя педагогически опит, като представиха мултимедийна презентация на тема „Театрално-литературната дейност извън класната стая“. Форумът бе открит от Цветан Иванов – управител на Международната фестивална програма „Приятели на България“. Участниците получиха поздравления и пожелания за бъдещи успехи от Милена Дамянова - председател на Комисията по образованието и науката Народното събрание, от Ваня Кастрева - заместник-министър на образованието и науката. Тотка Иванова – държавен експерт в МОН – запозна присъстващите с програми за развитие на извънкласната и извънучилищна дейност и с актуални промени в нормативната база.

Практическият семинар е форма, която дава възможност за повишаване педагогическото майсторство на учителите и за засилване ролята на извънкласните дейности в учебно-възпитателния процес.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 875 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar