Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Ноември » 14 » "СПРИ, ДЕТЕТО ЗАПАЗИ!" - ПОДКРЕПЯМЕ КАМПАНИЯТА НА БНТ
10:30
"СПРИ, ДЕТЕТО ЗАПАЗИ!" - ПОДКРЕПЯМЕ КАМПАНИЯТА НА БНТ
Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище се включва в кампанията "Спри, детето запази!", стартирала в навечерието на учебната 2012/13 година, организирана от БНТ в защита живота на децата на пътя. Дейностите в тази насока се ръководят от Училищната комисия за безопасност на движението по пътищата с председател Пламен Иванов – помощник-директор на училището. В рамките на часовете по БДП се провеждат практически занятия за организирано пресичане на пешеходните пътеки в района на училището, с участието на специалисти от РПУ – КАТ Търговище.
„Партньорството между училището и родителите в борбата за опазване живота на децата” бе темата на родителските срещи, проведени в началото на учебната година, на които заедно родители и учители определиха най-безопасния път от училището до дома за всеки ученик от І до ІV клас. Съвместно с БЧК и КАТ е изработена компютърна презентация за безопасното поведение на децата като участници в пътното движение. Изпратено е предложение до Общинската комисия по БДП в Общински съвет Търговище и КАТ – Пътна полиция за обезопасяване района на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” относно пътната безопасност на учениците. Грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на ЗДП трябва да се превърнат в култура на движението за всеки от нас – в това са убедени всички членове на училищната общност.
            Статистиката показва, че всяка учебна година две класни стаи остават празни. Само за 2011г. децата, пострадали на пътя, са 1103.
            Кампанията продължава. 

Категории: Участвам и променям | Views: 1161 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar