Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Април » 24 » Световният ден на книгата и младите автори
11:10
Световният ден на книгата и младите автори

Учениците от VІІІ в и VІІІ г клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, като организираха литературно четене на лично творчество. На 23.04.2015 г. в зала „България“ на Кибер центъра на училището те споделиха свои есета за отношението на човека към природата, за измеренията на родолюбието днес, за поводите да се гордеем с миналото и настоящето си като народ. Така осмокласниците написаха, прочетоха и илюстрираха своята книга, изразявайки личната си позиция като граждани на съвременна България.

Световният ден на книгата и авторското право се чества всяка година на 23 април. На тази дата през 1616 г., в един и същи ден са починали великите писатели Уилям Шекспир и Мигел Сервантес.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 747 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar