Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 16 » Третокласници от ІІ СОУ Търговище се готвят за празника на училището
12:17
Третокласници от ІІ СОУ Търговище се готвят за празника на училището

Във връзка с празника на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище учениците от ІІІ в клас, с класен ръководител Виолета Василева, подредиха изложба „Източници на знания за нашето минало“. През ноември 2015 г.  децата влязоха в ролята на изследователи и с желание  се включиха в издирването и подреждането на експонатите – предмети от бита на българите.

Особено голям е интересът на третокласниците към проектната дейност по учебните предмети Човекът и обществото и Човекът и природата. С ентусиазъм учениците изготвиха лични информационни папки за природата, повърхнината, водите, планините и природните забележителности на нашата родина. В тях не пропуснаха да отправят своя апел за опазване на природните богатства. Децата събраха много снимков материал, любопитни факти, съставяха въпроси, ребуси, като в подготовката им оказаха помощ и техните родители.

Много четене, труд, ентусиазъм и постигнато удовлетворение, изразено в отлични резултати и много усмивки!

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 601 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar