Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 17 » Третокласници отбелязват Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
12:41
Третокласници отбелязват Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 15 ноември - бе отбелязан от учениците  от ІІІ „д” клас при ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище,  с класен ръководител Ана Цанкова.

Третокласниците се включиха в състезание по БДП под мотото „Това трябва да го знае всяко дете”. Те демонстрираха своите знания и умения за елементите на пътната среда, за начините и средствата за регулиране на движението и др., пред своите гости: Пламен Иванов – помощник-директор, Антоанета Стоянова – старши възпитател - и съученици. Чрез разнообразни дейности и игри трите отбора - „Светофар”, „Светлина” и „Зебра” - убедиха присъстващите, че адекватното поведение на улицата осигурява не само личната безопасност, но и сигурността на останалите участници в движението.

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия /ПТП/.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на нашата страна стотици хора губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е и броят на пострадалите с увреждания за цял живот.

На този ден изразяваме и нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Безопасност на движението по пътищата | Views: 1062 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar