Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 3 » Учене, игра и нови технологии – във ІІ СОУ Търговище
09:26
Учене, игра и нови технологии – във ІІ СОУ Търговище

Петокласници от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” град Търговище едновременно учиха и се забавляваха в часа по литература. Това стана възможно чрез образователната платформа Kahoot, която вече набира голяма популярност и в България. Целта е учителите да се възползват от интереса на децата към мобилните технологии, за да ги обучават, играейки с тях.

В началото на часа учениците бяха искрено изненадани, когато Галина Димитрова – младши учител по български език и литература, им разреши не само да оставят мобилните си телефони включени, но и им позволи да използват интернет. Задачата им бе да влязат в кahoot.it, да въведат код за достъп и име. Петокласниците бързо се ориентираха и разбраха, че платформата освен знания, изисква и бързина на отговорите. По този начин решаването на тестовите задачи се превърна в истинско забавление, тъй като след всеки въпрос на бялата дъска се визуализираха резултатите на участниците и временното класиране. Това ги мотивира още повече, тъй като някои от тях решиха веднага да сформират екипи, докато други предпочетоха да се състезават индивидуално. И в единия, и в другия случай учениците успяха да покажат знанията си за приказката „Главатарят, който искал да плени месечината“ и не се затрудниха да открият верните отговори. От друга страна, децата доказаха, че умеят да работят в екип, бързо да се ориентират в непозната интерактивна среда и едновременно с това да усвояват необходимите знание по литература.

Към момента над 30 милиона ученици и учители по света използват уеб базираната образователна платформа Кahoot.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 834 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar