Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Декември » 16 » Ученици от II СОУ „Проф. Н. Маринов“ участваха в събитието „Часът на кодирането“ в Седмицата на компютърните науки и образование
09:10
Ученици от II СОУ „Проф. Н. Маринов“ участваха в събитието „Часът на кодирането“ в Седмицата на компютърните науки и образование

На 12.12.2014 г. учениците от 9 в клас, профил „Природоматематически“  участваха в събитието „Часът на кодирането“,  предназначено да демитологизира програмирането и да покаже, че всеки може да се научи да програмира. Под ръководството на преподавателя си по информационни технологии госпожа Венка Петрова, те направиха своите първи стъпки в програмирането. Бъдещите ИТ специалисти се справиха отлично с използването на блокове от код и получиха сертификати за успешно завършен час на кодирането и демонстриране на основни концепции в компютърните науки.

Всички ученици се присъединиха към най-голямото събитие за обучение в Седмицата на компютърните науки и образование между 8 и 14 декември 2014 г. и като отбелязаха своето училище на картата на света. Гост на събитието беше и госпожа Елеонора Панайотова – помощник-директор на училището.

"Часът на кодирането" е инициатива на сайта Code, достигнала до десетки милиони ученици от 180 страни. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на Часът на кодирането — включително Microsoft, Apple, Amazon, Клуб Америка, College Board и др.

 

 

Категории: Иновативни практики | Views: 852 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar