Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 14 » Ученици от II СОУ „Проф. Н. Маринов“ участваха в събитието „Часът на кодирането“ в Седмицата на компютърните науки и образование
15:34
Ученици от II СОУ „Проф. Н. Маринов“ участваха в събитието „Часът на кодирането“ в Седмицата на компютърните науки и образование

На 10.12.2015 г. ученици от 10 „г“ клас на II СОУ „Проф. Н. Маринов“ Търговище се включиха в инициативата „Часът на кодирането“,  предназначена да демитологизира програмирането и да покаже, че всеки може да се научи да програмира.  Учениците се потопиха в света на Minecraft, като използваха блокове с код  и под ръководството на госпожа Венка Петрова, те създадоха и своите варианти на играта.  Всички получиха сертификати за успешно завършен час на кодирането и демонстриране на основни концепции в компютърните науки.

Учениците се присъединиха към най-голямото събитие за обучение в Седмицата на компютърните науки и образование между 7 и 13 декември 2015 г. и като отбелязаха своето училище на картата на света. Гост на събитието беше и госпожа Елеонора Панайотова – помощник-директор на училището.

"Часът на кодирането" е инициатива на сайта Code, достигнала до десетки милиони ученици от 180 страни. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на Часът на кодирането — включително Microsoft, Apple, Amazon, Клуб Америка, College Board и др. Всеки може да се включи в събитието на адрес https://hourofcode.com/bg.

Категории: Дейности и инициативи | Views: 719 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar