Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 17 » Ученици от ІІ СОУ участваха в Националната библиотечна седмица 2016
08:10
Ученици от ІІ СОУ участваха в Националната библиотечна седмица 2016

На 13 май 2016 г. два екипа ученици и учители от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище участваха в изяви в рамките на Националната библиотечна седмица /9 - 13 май 2016 г./. Членовете на първия екип – приятелите на книгата, заеха различни длъжности, за да управляват за един ден Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в нашия град.

На директорския стол седна Радинела Стефанова от Х в клас, която показа завидни умения на мениджър. Десислава Димитрова и Диляна Славчева от същия клас работиха в заемната за възрастни, а Димо Русев и Станислав Георгиев от ІХ в клас имаха ангажименти в информационния център. Учениците от втория екип – приятелите на театъра, представиха премиерата на пиесата „Да живеят приказките /за пораснали деца/“, продължавайки традицията за изнасяне на представления в библиотеката. С талантливата си игра те поздравиха своите партньори и показаха, че библиотеката е място за всеки. Ръководители на двата екипа бяха главните учители по български език и литература Йорданка Филева и Здравка Радева.

Станалата вече традиция Национална библиотечна седмица се проведе за единадесети пореден път от 9 до 13 май 2016 г. в сътрудничество с Фондация „Глобални библиотеки – България” и с подкрепата на Фондация „Америка за България“. В нея бяха включени разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 724 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar