Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Септември » 9 » „Училище на бъдещето”
17:45
„Училище на бъдещето”

 

 

 

 

 

Съвременен мултифункционален кибер–център ще посрещне учениците на ІІ СОУ „Професор Никола Маринов“ през новата учебна година. Той ще носи името на фондацията, с чието партньорство е реализирано  изграждането му – Фондация „Америка за България“. Общата стойност на проекта е 277 000 лв., като финансирането от Фондацията е в размер на 200 000 лв. Училището превръща седем класни стаи в зали, оборудвани със съвременни и модерни технологии – таблети за учениците, лаптопи за учителите, интерактивни дъски, мултимедийни проектори и озвучителна техника.

Имената на залите, както и техният естетически вид, носят идеята, че България е част от глобалния свят, в който всеки има място. Идеята е светът да се мисли в неговата цялост и взаимовръзка. От зала „България“ преминаваме в зала „Рим“, а после са „Лондон“, „Вашингтон“, „Лос Анджелис“, „Ню Йорк“ и „Чикаго“. В едно от фоайетата е оформено интерактивно пространство – публична зона за социални контакти и за извънкласни дейности.

Проектът цели да внедри новите технологии и да повиши качеството на образователния процес, съчетавайки ги с облика на II СОУ „Професор Никола Маринов“ като училище на изкуствата и естетиката, което отговаря на потребностите и очакванията на учениците си.

Подкрепата за ІІ СОУ „Професор Никола Маринов“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на ІІ СОУ „Професор Никола Маринов“ и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.  


Категории: „Училище на бъдещето” | Views: 2849 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/6
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar