Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 10 » Във ІІ СОУ Търговище работят по проект за Яворов
09:31
Във ІІ СОУ Търговище работят по проект за Яворов

Единадесетокласниците на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище започват работата си по проект „Осъден на безсмъртие“, посветен на 100-годишнината от смъртта на Пейо Крачолов Яворов. Загадъчен и трагичен, модерен и актуален, член на кръга „Мисъл“, поетът допринася за европеизирането на българската литература.

Неслучайно новият творчески сезон на ателие „Театърът – сцена на живота“ с ръководител Здравка Радева започва с „В полите на Витоша“ - пиеса с автобиографичен характер, в която зад трагично завършилата любов на Христофоров и Мила прозира любовта на Яворов към Мина. Интересът на младите актьори е много голям, тъй като всеки от тях търси и открива в посланията на твореца отговорите на „свръхземните въпроси, които никой век не разреши“.

Ръководителите на проекта Здравка Радева и Йорданка Филева, главни учители по български език и литература, предвиждат и други интересни изяви, съвместно с къща музей „П. К. Яворов“ гр. Чирпан и фондация „Яворов“ - литературна работилница, разговор за драмата на твореца в документалното и в игралното кино, поетично кафене, литературен конкурс, участие в Яворовите януарски дни и др.

Целта на проекта е да докаже, че дори 100 години след смъртта си - Яворов е осъден на безсмъртие.

 


 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 971 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar