Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Септември » 10 » За детската пътна безопасност - във ІІ СОУ Търговище
14:58
За детската пътна безопасност - във ІІ СОУ Търговище

Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включва в Националната  кампания   на  „Да  запазим  децата  на  пътя“. Седмицата от 7 до 13 септември 2015 г. е посветена на превенцията на детската пътна безопасност и е с мото „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

На 9 септември 2015 г. районни полицейски инспектори към РПУ Търговище, под ръководството на полицейски инспектор Киро Кирилов, влязоха в класните стаи, за да напомнят на бъдещите първокласници да спазват основните правила за безопасност - да не изскачат внезапно на уличното платно, да пресичат само на обозначените за това места, да спазват стриктно определения от родителите маршрут към училището или други места, които често посещават. Срещата между децата и служителите на РДВР бе осъществена по време на Лятната академия за първокласници във ІІ СОУ, а на проведената родителска среща преди два дена родителите на най-малките ученици получиха полезни съвети как да помагат на своите деца - да определят безопасен маршрут за детето на път към училище от първия учебен ден, да изискват от детето да кара велосипед само на определени места, да дават личен пример на децата като участници в движението по пътищата.

Целта е да се акцентира върху темата за детската безопасност и да се привлече вниманието на обществото към нея, да за бъде приета като споделена отговорност и грижа на всички – учители, родители, полицейски служители и др.

Дейностите по кампанията „Да запазим децата на пътя“ са включени в годишния план на Училищната комисия по БДП и са организирани от Пламен Иванов – помощник-директор и председател на комисията.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Безопасност на движението по пътищата | Views: 1074 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar