Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Ноември » 17 » За изкуството на проф. Никола Маринов – с любов!
09:40
За изкуството на проф. Никола Маринов – с любов!

„Това е урок за култура, за забравени ценности, за една постигната мечта. Това не е история, а житейска мъдрост...” - споделиха зрелостници на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище,  след иновативния час на класа, проведен на 13.ХІ.2014 г. в Художествената галерия „Никола Маринов”. Ученици и учители от гимназиален етап с голяма любов организираха този час за неповторимия творец, чието име училището носи.

Момчил Георгиев от ХІ а клас представи презентация за живота и творчеството на художника. Цвета Иванова и Нелита Петрова от ХІІ в клас, профил „Изкуства – изобразително изкуство“, запознаха своите съученици със специфичния натюрел на живописеца. Различният час на класа продължи с лирична пиеса, изпълнена на кларинет от дванадесетокласника Джошкун Ибрямов. Татяна Трендафилова, преподавател по изобразително изкуство, представи оригиналните картини на проф. Никола Маринов, съхранени в Художествената галерия на родния му град - Търговище.

Вълнуващата среща с изкуството на големия творец бе организирана от класните ръководители Петя Грудева – VІІІ в кл., Катя Цветкова – ІХ а кл., Емилия Иванова – ХІ а клас, Полина Борисова – ХІ в клас, Десислава Станкова – ХІІ в клас. Тя е една от редицата интересни изяви, посветени на проф. Никола Маринов, които ученици и учители организираха по повод празника на Второ СОУ – 14.ХІ.2014 г.

 


Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 772 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar