Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Септември » 30 » Заедно да променим света към по-добро
16:44
Заедно да променим света към по-добро

Учениците от V г клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, с класен ръководител Мария Марчева, се включиха в  инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“.

На 28 септември 2015 г., в часа на класа, те търсиха отговора на въпроса „Кои са най-големите проблеми, които имат хората днес?“ Децата мислят, че основните проблеми са: опазване на природата; пестене на водата за пиене; използване енергията на вятъра и слънцето за отопление; по-голяма безопасност по улиците; чистотата на нашия град. Те разбраха, че през седмицата много деца като тях по цял свят ще говорят за климатичните промени, за бедността, неравенствата и др. Осъзнаха, че всяка тяхна идея е изключително важна, защото всичко, което открият, разберат или сътворят заедно, ще промени света към по-добро.

За реализирането на беседата бяха използвани материали, препоръчани от УНИЦЕФ, с които може да се запознаете ТУК

Категории: Дейности и инициативи | Views: 806 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar