Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 25 » „Заедно можем повече”- ІІІ д клас на ІІ СУ Търговище се включи в „Най-големият урок в света”
08:41
„Заедно можем повече”- ІІІ д клас на ІІ СУ Търговище се включи в „Най-големият урок в света”

На 24.10.2016 г. учениците от ІІІ д клас на II СУ „Проф. Никола Маринов” гр.  Търговище, с класен ръководител Румяна Добрева, се включиха в инициативата за провеждане на „Най-големият урок в света”, чрез който над 500 милиона деца и младежи от всички краища на планетата да бъдат запознати с глобалните цели за устойчиво развитие. Със свежи  и интересни идеи и предложения третокласниците дадоха своя принос за популяризирането на инициативата на УНИЦЕФ.

Те коментираха глобалните цели и предлагаха реални ситуации, с които всеки човек, дори най-малките деца, би допринесъл за по-добрия живот на Земята, давайки пример с разумното отношение към ресурсите, разделното събиране на отпадъци, спестяването, участието в благотворителни дейности и други. Учениците работиха и екипно върху практическа задача - създадоха плакати с отговор на въпроса, защо са важни за тях нещата, които са научили по време на този час, част от „Най-големият урок в света”. Техните предложения се обединиха в извода – „Важно е да пазим Земята, за да стане тя едно по-добро място за живеене”.

Третокласниците ще популяризират инициативата, разказвайки за нея на своите семейства, близки, роднини, приятели и съученици, за да достигне тя до повече хора.

   

  

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 751 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar