Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Май » 12 » Заедно на „Парка“ - тиймбилдинг за учители, ученици и родители
08:56
Заедно на „Парка“ - тиймбилдинг за учители, ученици и родители

Класни ръководители и възпитатели на третокласници от Второ СОУ „Професор Никола Маринов” гр. Търговище организираха съвместна дейност с родители и ученици. На 09.05.2015 год. те превърнаха почивката си в приключение, като избраха забавленията и игрите сред природата. Откъснати от напрегнатата градска среда, в местността „Парка”, те се отдадоха на приятни преживявания. Игрите на „криеница” в естествени условия бяха изключително занимание за децата, а люлките, пързалките и катерушките на полянката им донесоха много радост и слънчево настроение. Учениците останаха приятно изненадани от решението на възрастните да се включат в играта на „народна топка”. В това състезание малчуганите показаха отличните си умения с топка, с което напомниха на родители и учители, че спортът е здраве и трябва по-често да го практикуват.

Всички се включиха и в други интересни занимания. Неповторими бяха емоциите им при събирането на дърва в гората, паленето на огън и изпичането на вкусни шишчета на жар. Доволни от съвместната дейност, децата с радост изпълняваха поръките на възрастните. А удоволствието от хапването на лакомствата и разговорите около „трапезата” ще оставят незабравими спомени у тях.

Доволни от приключенията, родителите изявиха желание по-често да организират такива съвместни изяви сред природата. Учителите също имат готовност тези дейности да станат традиционни, защото сплотяват ученици, родители, и учители. Добрият тон, непосредственото общуване, споделянето на мнения и впечатления укрепват връзката между всички заинтересовани страни и те започват да работят в екип.

Тиймбилдингът бе организиран от Живка Жекова - класен ръководител на III „б” клас, Галя Георгиева - класен ръководител на III „д” клас и Гюлфие Велиева - старши възпитател на полуинтернатна група III клас.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Класен ръководител - родител | Views: 1668 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar